Nieuws - Mijn Haagse vredesconferenties en Vredespaleis collectie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 
 
 
 

Nieuws

 
 

Sinds 28 augustus 2013, de dag van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en de datum van lancering van deze website, ben ik met 'My Peace Palace Collection' (MPPC) - bij sommigen zelfs al bekend onder de naam 'Collectie Stittelaar' - bij verschillende bijzondere gebeurtenissen betrokken geweest.

In 2013 en 2014 zijn er verschillende artikelen over de collectie of delen daarvan gepubliceerd, ben ik gevraagd lid te worden van verschillende organisaties (INMP en VBH) en heb ik mogen bijdragen aan het Prinsjesdagconcert ter gelegenheid van de viering van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Daarnaast zijn reeds enkele malen objecten uit de collectie als bruikleen tentoongesteld en heb ik eind 2014 mijn souvenir bedrijf Peace gifts opgericht.

In 2015 zijn ook weer een paar mooie en bijzondere momenten de revue gepasseerd: er is een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op basis van mijn website/collectie waarvan de resultaten in boekvorm zijn gepubliceerd, ik heb onder andere mogen bijdragen aan de totstandkoming van de VBH-agenda 2016 en heb, na de lancering van mijn eigen 'Vredespaleis in chocolade in Delftsblauwe souvenir doos' eind maart 2015, voor het eerst hiervan de balans moeten opmaken. Conclusie met betrekking tot dit laatste heuglijke feit: menig toerist en bedrijf heeft de chocolade aangeschaft en/of als relatiegeschenk weggegeven.

De kers op de taart volgde in december 2015: de Koninklijke Bibliotheek (KB) bestempelde mijn website - en dus de afgebeelde collectie - tot digitaal cultureel erfgoed! Sinds begin december is deze website dan ook voor huidige en toekomstige onderzoekers terug te vinden in het digitale webarchief van de KB. Zodoende blijft een stukje belangrijke Haagse historie voor altijd bewaard.

Voor een uitgebreidere samenvatting van alles waarbij MPPC tot op heden betrokken is geweest klik hieronder op 'media / evenementen'.


Naast alle aandacht voor de collectie, gaat mijn zoektocht naar nieuwe objecten natuurlijk ook onverminderd door. Via het onderstaande kopje 'aanwinsten' kunt u de aanwinsten van de afgelopen jaren aanschouwen. Er wordt telkens één foto van het desbetreffende object getoond. Vanwege het gebrek aan tijd staan de foto's van de hier getoonde objecten nog niet onder de desbetreffende categorie, bereikbaar via de 'categorieënbutton'. Te zijner tijd zal dit alsnog gebeuren.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu